2010-07-27 17:06:09• hírek • Szatmar.ro

Végre a pályán gyakorolhattak

Az átalakult VSK a Torda ellen lejátszotta első edzőmeccseit.

Az aknasugatagi edzőtáborból hazaérkezve kedden délután a Tordai Potaisa elleni két felkészülési mérkőzéssel végre a pályán is bemutatkozhatott a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda-csapata. Azt túlzás lenne állítani, hogy a nagyközönségnek, mivel az első mérkőzésre megközelítőleg ötvenen voltak kíváncsiak.

A találkozó is olyan volt, mint a körítés: a VSK játékosain látszott, hogy hosszú fizikai felkészülés után vannak, az összeszokottság is hibádzott még, ám ez a felkészülés ezen szakaszában teljesen rendben van. Ezzel együtt az is nyilvánvaló, hogy a Palkó János, Nicolae Istrate edzőpáros elképzeléseiben már kezd kirajzolódni egy kezdőcsapat.

A Torda ellen Teremi sérülés miatt hiányzott a kapuból, ám a Brassótól érkezett Panazan remekül helyettesítette, az első félidőben például két büntetőt is hárított. Új ember került a két szélre, a baloldalra a Konstancáról igazolt Timofte, a jobbra pedig Mateias, aki a tavaly még a Nagyváradot erősítette. Az irányító, a beállós és a jobbátlövő személye nem változott a tavalyhoz képest -Vizsbovszkij, Szavics illetve Surducan-, nem úgy a balátlövőé, ahol a portugál Bragától érkezett Sztanko kapott bizalmat. Pályára lépett aztán valamennyi új szerzemény, a Nagybányáról érkezett Váradi, a Nagyváradról igazolt Munea valamint az ex-Pitesti-i Bejenaru, egyedül a betegséggel bajlódó váradi Osvát nem állt az szakvezetés rendelkezésére.


Két négy gólos győzelemmel kezdett a VSK
Két négy gólos győzelemmel kezdett a VSK


Ami magát a meccset illeti, a Torda rendesen megizzasztotta a hazaiakat: a vendégek egy adott pillanatban három góllal is vezettek (9-6), a szünetre azonban a VSK átvette a vezetést (15-14). a pihenő után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végén aztán a VSK 34-30-ar nyerni tudott. A második találkozó sem volt egy sétagalopp, a két csapat ezúttal is nagy csatát vívott, a végén a hazaiak négy ponttal, 38-34-re nyertek.

Az első találkozó után Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke ismertette a csapat felkészülésének további állomásait. Ezek szerint a fiúk augusztus 14.-15.-én a magyarországi Orosházán vesznek részt egy nyolc csapatos tornán, majd 27.-28.-án Székelyudvarhelyen szerepelnek egy másik felkészülési tornán, további három csapat társaságában. Az is eldőlt, hogy a sportterem burkolatának cseréje miatt idén sajnos elmarad a Szatmárnémeti Kupa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: