2020-08-05 09:14:18• hírek • Szatmár.ro

Türkmenisztán kultúráját és hagyományait mutatja be a Nagykárolyban nyíló kiállítás

augusztus 06
Foto: visitcarei.ro
Foto: visitcarei.ro

Újabb érdekesnek ígérkező etnográfiai kiállítás nyílik augusztus 6-án Nagykárolyban: a közép-ázsiai Türkmenisztán kultúráját és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a bemutatásra kerülő fotográfiák és használati tárgyak nyomán.

A kiállítás csütörtökön 16.00 órakor nyílik, szabad téren, Károlyi-kastély főbejáratával szemben, ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Az eseményen többek között felszólal majd Adrian Ștefănuți kulturális referens, dr. Hágó Nándor, a Szatmár Megyei Múzeum nagykárolyi és tasnádi részlegének vezetője, Antal István parlamenti képviselő, a román-türkmén kapcsolatokért felelős csoport elnöke, valamint egy internetes platformon keresztül az eseményhez csatlakozik, és felszólal E. S. Annammanet Annayev, Türkmenisztán romániai nagykövete is.

Az esemény a Szatmár Megyei Múzeum nagykárolyi és tasnádi részlege, a Gróf-Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ, a román parlament, valamint Türkmenisztán romániai nagykövetségének közös szervezésében valósul meg.

Az eseményen való részvétel ingyenes, viszont a szervezők megkérnek minden érkezőt, tartsák be a COVID-19 koronvírus-járvány miatt hozott biztonsági előírásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: