2007-12-11 21:20:16• hírek • Szatmar.ro

Turizmus határok nélkül - közös fejlesztések

 Szatmár és Szabolcs- Szatmár-Bereg megyék közös turizmusának fejlesztésére projektet dolgoztak ki.

Kedd délután 14 órától a Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara gyűléstermében mutatták be azt a turisztikai programot, melyet Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék fejlesztése érdekében indítottak.

 

A projekt átfogó célja a határmenti turisztikai szektor fejlődésének elősegítése, valamint a határmenti együttműködések támogatása. A projekt közvetlen célcsoportjába a két térség lakossága is beletartozik, hiszen a közös turisztikai stratégia kidolgozása az érintett területen élők életminőségének javulásához is hozzájárul.

A projekt ideje alatt konzultációs szemináriumokat, közös román-magyar turisztikai tanulmányutakat akarnak szervezni, illetve különböző marketing eszközök kidolgozását is tervezi, mint például: turisztikai kézikönyv, CD, valamint honlap készítése a program eredményeiről.

Mivel Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék egyaránt elmaradott területeknek számítanak, mindkét megyében szükség van infrastrukturális gazdasági és társadalmi fejlesztésekre.

A projekt a határmenti térségben élők jövedelmi lehetőségeinek bővítését is megcélozza, valamint hosszú távon elősegíti a térségbe látogató vendégek számának növekedését, illetve a szolgáltatások és látnivalók egyenletesebb és magasabb szintű kihasználtságát.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: