2019-04-20 05:43:22• hírek • Szatmár.ro

Turisztikai kis körkép: mi tetszik a franciáknak Szatmár megyében?

Nemrégiben látott napvilágot egy francia cikk a "Le Petite Journal" weboldalon, melyben Szatmár megye fő látnivalóit taglalták. 

Ebben azokat a legjelentősebb turisztikai látványosságokat emelték ki, melyeket mindenképp látnia kell egy kúltúrát szerető kirándulónak. Az épített örökség és a művészeti alkotások védelme a franciák számára igazán fontos szívügy, ezért is az épületeinkről számoltak be inkább, mint a környék természeti kincseiről.

 

A felsorolásban szerepeltek várak, kastélyok, templomok, s egyéb történelmi jenetősséggel bíró alkotások. A nagykárolyi Károlyi-kastélynak külön figyelmet szenteltek, de körbe járták az erdődi várat és az aranyosmeggyesi Lónyai-kastélyt is. 

 

Érdekességként Szatmárnémetiben a 45 méter magas, s hamarosan látogatható Tűzoltótornyon ámultak, melyből egyedülálló városi panoráma tárulhat a szemünk elé. A három zsinagóga közül az egyetlen még álló, Várdomb utcai templomot ajánlják felfedezni azok számára, akik nem csak a kultúra, hanem a történelem iránt is érdeklődnek. A Szépművészeti Múzeum épületét és alkotásait a festészet kedvelőinek kötelező elemként tüntetik fel. A tárlat valóban ámulatba ejtő.

 

Nem utolsó sorban pedig a Pannónia Szálló épületét említi a cikk. A szecessziós stílusú épület bár még nem látogatható, remélhetőleg a közeljövőben megkezdik a helyreállítási munkálatokat.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: