2007-03-19 18:53:03• hírek • István Löchli

Turisztikai övezet lesz

 A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy kirándulásra alkalmas zöldövezetet szeretne létrehozni Sárerdőn.

 Nagyszabású tervbe kezdett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal: a Sárerdőn egy turisztikai övezetet szeretnének létrehozni – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Ilyés Gyula polgármester.

Sajnos ez a zöldövezet jelenleg teljes mértékben elhanyagolt, már alig járnak ki az emberek, ugyanis nincs meg az az infrastrukturális felszereltsége, mely egy kedvelt pihenőövezetté tenné. Ezen változtatni szeretne a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amihez úgy tűnik, megteremtődnek a lehetőségek egy sikeres pályázat révén, mely az előtanulmány elkészítéséhez nyújt anyagi keretet.

"Első lépésben egy szakember segítségével  szeretnénk megterveztetni egy turisztikai fejlesztési programot, ehhez nyertünk el egy CBC pályázatot az Ukrán-Román együttműködési program keretein belül, így továbbiakban lehetőségünk lesz arra, hogy még több pénzt nyerhessünk e kiemelten fontos projektre. A most megnyert 80 ezer eurót arra kapjuk, hogy ebből kialakítsunk egy elképzelést, egy projektek, és készítsük el az előtanulmányait annak a tervnek, ami majd alapja lehet egy későbbi, megvalósítási finanszírozásnak. A finanszírozást egy nagyobb méretű CBC program keretén belül tervezzük. Erre jó esélyünk van, s ha sikerrel járunk, akkor tovább tudunk pályázni a második fázisban az infrastruktúra fejlesztésre is, ám ha ez nem jönne össze, akkor más forrásokból is meg lehetne valósítani." – mondta a polgármester.

 Jelenleg több elképzelés van a terület kihasználásáról. Elsősorban egy olyan zöld övezet létrehozatalát tervezzük, mely vonzaná a pihenni, kikapcsolódni vágyó szatmárnémeti lakosokat. Másodsorban egy lovaglásra alkalmas terület kiépítése a cél, hogy a lovagló turizmus is fejlődjön, illetve egy fogathajtó pályát is kialakítanánk. A polgármester szerint további elképzelések vannak még egy üdülő zöldövezet kialakításáról, egy strand kiépítéséről, de ezek már privát beruházásokból lennének megvalósítva. Fontos szempont a megközelíthetőség, ezért egy bicikli pályát szeretne létrehozni a Polgármesteri Hivatal, hogy mindenki számára elérhető legyen a terület, illetve az erdőben is lehessen biciklizni. Remélhetőleg nemsokára elkezdődik a projekt, hogy e turisztikai szempontból fontos terület végre alkalmas legyen arra, hogy a szabadba vágyók kellemesen el tudják tölteni hétvégéjüket a Sárerdőn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: