2018-06-08 06:05:29• hírek • Szatmár.ro

Turisztikai célpont lenne Sárközújlak

Merj nagyot álmodni, majd dolgozz meg érte – ez lehetne Sárközújlak mottója is, a kisváros ugyanis minden követ megmozgat annak érdekében, hogy kiemelt turisztikai központtá váljon. Legfőbb vonzereje pedig a termálvíz.

Sárközújlak már 2017 tavaszán megkapta az Országos Ásványkincshatóságtól a területe alatt található termálvíz kiaknázási lehetőségét  negyven hektárra. Ebben pedig óriási potenciál rejtőzik, tisztában is van ezzel Piricsi Artúr polgármester. Éppen ezért járt a kisvárosban április utolsó napján a turisztikai minisztérium egy bizottsága, amelynek az volt a feladata, hogy elbírálja: Sárközújlak megkapja-e a helyi érdekeltségű turisztikai központ minősítést. Hogy ez miért fontos?
 

„Amennyiben felkerülnénk a helyi érdekeltségű turisztikai központokat magába foglaló listára, akkor jelentősen nagyobb eséllyel pályázhatnánk meg bármilyen turisztikai jellegű fejlesztést”, magyarázza Piricsi.
 

Márpedig a pályázati lehetőségeket nem szeretnék veszni hagyni. „Uniós vagy országos kiírás, mindegy: minden adódó lehetőséget szeretnénk megragadni”, teszi hozzá a polgármester.
 

Piricsi a termál strand kiépítésében és/vagy gyógykezelési központ kialakításában látja a kiaknázandó turisztikai lehetőségeket. Nem beszélve arról, hogy a termálvízzel fűteni is lehetne: első lépésben mondjuk a közintézményeket.
 

„A hosszadalmas bürokratikus procedúrák miatt azonban csak nagyon lassan haladnak a dolgok, nehezen lehet egyről a kettőre jutni”, panaszolja a polgármester. Az, hogy Sárközújlak  helyi érdekeltségű turisztikai központtá válhat-e, az ígéretek szerint a nyár folyamán dől el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: