2009-05-08 14:52:19• hírek • Gozner Gertrud

Turisztikai Vásár

Az első alkalommal megszervezett Nemzetközi Vakáció és Utazás Kiállításra számos külföldi üdülőközpont hozta el az ajánlatát. Sokan közülük már évek óta fogadnak vendégeket Romániából, többek közt Szatmár megyéből is, ezért úgy döntöttek, hogy megragadják az alkalmat és helyben népszerűsítik a kedvező ajánlataikat.

A kíállitók többsége elmesélte, hogy a most zajló turisztikai vásár segítségével jobban fel tudják venni a kapcsolatot a szatmári közönséggel és  így még több vendéget szeretnének átcsábítani a határon.

Egyetlen szatmári lakosnak sem kell bemutatni a hajdúszoboszlói gyógyfürdőt és az Aquaparkot. Az üdülővárosban minden igényt kielégítő idegenforgalmi kínálat várja az idelátogatókat, ahol mindenki igénye és pénztárcája szerint megtalálja a kikapcsolódási lehetőséget. Legújabb szenzációként 2009 decemberében nyílik az Aqua Palace, a fedett élményfürdő. Ez Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jön létre, közvetlen átjárással a gyógyfürdőbe, a strandra és az Aquaparkba.

 

Ugyancsak Hajdúszoboszlón található az a négycsillagos szálloda, amely Magyarország legkomplexebb wellness szolgáltatásait nyújtja. Egyedül a Hotel Silver rendelkezik 2 saját stranddal és wellness részleggel, télen nyáron működő 10 medencével. Októbertől áprilisig pedig a fedett élményfürdőben a kikapcsolódás télen is garantált.

A hajdúszoboszlói Hotel Silver standja

A gyógyulni vágyóknak a szálloda saját gyógy-centrummal, termálvizes medencékkel, hidromasszázzsal és pezsgőfürdővel, naponta friss termálvíz feltöltésével áll a rendelkezésére. Mint Márkus Sándor szállodaigazgató-helyettestől megtudtuk, Kolozsvár után Szatmár megyéből fogadják Romániából a legtöbb vendéget, és hogy az innen érkező turisták különösen kedvesek a számukra.

40. alkalommal szervezi meg Debrecen a virágkarnevált

Debrecen városa is képviselteti magát a kiállítók között. A város turisztikai standjánál többek közt elmondták, idén rendezik meg 40. alkalommal a Virágkarnevált, amely méltón a kerek évfordulóhoz az egész várost megmozgatja. Magyarországon egyedülállóként Debrecenben az állatkert egybenyitva működik a vidámparkkal Nagyerdei Kultúrpark néven, így egy jegy áráért a turista két intézmény szolgáltatásait veheti igénybe.

A baktalórántházi Fenyves Csárda és Panzió standja

A Nyíregyházáról induló 41-es főút mentén, amely a román-magyar országhatárhoz is elvezet, található a baktalórántházi erdő, benne a Fenyves Csárdával és Panzióval. A szatmári turisztikai vásáron az is kiderült , hogy a Fenyves Csárda és Panzió azon kívül, hogy a családok, üzletemberek és kirándulók kedvelt pihenőhelye, álmaink esküvőjének a megszervezésére is ideális helyszín.

Vásárosnaménybe a Szilva Termál és Wellnesfürdő várja látogatóit

Vásárosnamény képviselői a 2008-ban átadott Szilva Termál- és Wellnessfürdőbe szeretnék elcsábítani a szatmári közönséget. A természetes víz kedvelői a tiszai szabad strandon élvezhetik a nyarat, és akik fürdés közben szórakozni szeretnének az Atlantika Vízi-vidámparkot választhatják. Egy közös projekt értelmében hamarosan a Szatmár Megyei Kórház páciensei is élvezhetik a vásárosnaményi termálfürdő jótékony hatásait.

Vadvízi evezőstúrák várnak ránk Ukrajnában

Ukrajnából vadvízi evezőstúrákat szervező cég érkezett. Képviselőjük elmondása szerint Ukrajna különböző részeiből és Magyarországról számos vendég érkezik hozzájuk, holott azok sokkal nagyobb távolságra fekszenek, így egyértelmű, hogy Romániában is lesz érdeklődés a szolgáltatásaik iránt. A vadvízi evezőstúrák mellett gyalogtúrák, sítúrák és vízitúrák színesítik az ajánlataikat.

A szatmárnémeti Simbotour Utazási Iroda is bemutatta ajánlatait

Szatmárnémeti képviseletében a Simbotour Utazási Iroda is bemutatkozott az utazáskiállítás során. Széles körű ajánlatai között belföldi és külföldi kirándulási lehetőségek biztosít, a legjobb árakon a világ legjobb pontjaira. Az ügyfeleknek csupán a helyszínt kell megálmodniuk, a Simbotour minden egyéb részletről gondoskodik majd.

Bel- és külföldi ajánlatok a Transilvania Travel-től

A romániai utazási irodák egyik képviselője a kiállításon a Transilvania Travel. A 2003-ban alapított cég egyaránt kínál külföldi és belföldi utazási lehetőségeket, köztük magyarországi üdüléseket is. Görögország, Törökország, Bulgária, Egyiptom és Tunézia képezi a legfőbb utazási célpontokat, amit a szatmári közönségnek ajánlanak.

A hangulatos Hét Csillag Üdülő- és Konferencia Központ standja

Szintén romániai vendégeket szeretnének magukhoz csábítani a hangulatos Hét Csillag Üdülő- és Konferencia Központ gazdái. A központ Magyarország egyik legeldugottabb szegletében, a XIV. században épült késő gótikus templom szomszédságában található Beregdarócon. A 35 főt befogadó szálláshely mellett hatalmas park, fedett uszoda, pezsgőfürdő, sportpályák, konferencia és moziterem áll a vendégek rendelkezésére. Ezen kívül templomtúrára, erdő- és ártéri túrákra, valamint történelmi gyalogtúrákra is van lehetőség a környéken.

A Nyíregyháza mellett található Sóstógyógyfürdőn ma már öt fürdő várja a pihenni és gyógyulni vágyókat

A Nyíregyháza mellett található Sóstógyógyfürdőn ma már öt fürdő várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A hely legfőbb látványossága a 2005-ben megnyílt Aquarius fürdőkomplexum, ahol minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző kikapcsolódási, szórakozási programot. A felnőttek és az idősebbek a termál világ szolgáltatásait igénybe véve pihenhetnek, a fiatalok részére élményvilág épült hullámmedencével, vízfüggönnyel és vadvízi sodrófolyosóval és a legkisebbeket pedig mesevárral és csúszdákkal várják.

A kedvező ajánlatok iránt érdeklődőknek igyekezniük kell, mert a kiállítás szombaton, május 9-én zárja kapuit a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: