2008-09-22 23:05:41• hírek • Csenteri Judit

Turistákat raboltak el

Őt német, öt olasz és egy román turista, továbbá nyolc egyiptomi állampolgár került fogságba a dél-egyiptomi Asszuánban.

Az emberrablók tekintélyes váltságdíjat követelnek, az olasz ANSA ügynökség értesülései szerint 15 millió dollárt. Egyiptomi értesülések szerint az összeg 6 millió euró felett van, azonban további alkudozások folynak.

A turisták éppen szabadidejüket töltötték a dél-egyiptomi Asszuánban, amikor egy felfegyverkezett és álarcba burkolt csapat megtámadta őket. Egyes beszámolók szerint elképzelhető, hogy az emberrablók már átlépték a szudani határt.

A turisták még pénteken tűntek el, de hivatalosan csak az elmúlt nap folyamán lett bejelentve eltűnésük. Traian Basescu államelnök biztosította arról a lakosságot, hogy a román hatóságok folyamatos kapcsolattartásban vannak az egyiptomi intézményekkel.

A legutóbbi híradások kizárják, hogy terroristák rabolták volna el a szóban forgó személyeket. Az egyiptomi hatóságoknak sikerült felvenniük a kapcsolatot az emberrablókkal, akik 6 millió dollárt kérnek a fogvatartottak szabadon bocsátásának fejében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: