2006-09-05 17:34:12• hírek • Noemi Brigitta Boros

Nyíregyházára látogatnak

 Városunk küldöttsége is ott lesz az Egyenlő eséllyel Európában című találkozón.

 Egyenlő eséllyel Európában - összefogás az akadálymentesség és a hátrányos helyzetben lévők esélyegyenlőségének előmozdítására a testvérvárosi kapcsolatok keretében címmel nemzetközi találkozóra kerül sor Nyíregyházán szeptember 7 és 10 között. A rendezvény időpontja egybeesik a Nyírségi Ősz elnevezésű rendezvénysorozattal, amely már 33-ik alkalommal kerül megrendezésre.

A nemzetközi találkozó során a nyolc meghívott városban - Kajaani, Iserlohn, St.Albans, Prága, Presov, Rzeszów, Szatmárnémeti és Nagybánya – működő fogyatékossággal élő szervezetek képviselői találkozhatnak, ismerkedhetnek, információkat és tapasztalatokat cserélhetnek, a testvérvárosi kapcsolatok jegyében. A találkozón Szatmárnémetit a Caritas, a Hallássérültek Egyesülete, a Vakok és Világtalanok Egyesülete, a Down kóros személyek Egyesülete, a Mozgássérültek Egyesülete, a Polgármesteri Hivatal és a Szociális Osztály munkatársai alkotják. A rendezvényen üdvözlőbeszédet mond Viorel Solschi alpolgármester és Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere.

A Nyírségi Ősz népszerű rendezvénye a Gyümölcskarnevál és a karneváli felvonulás, amelyen a Cununita néptáncegyüttes képviseli Szatmárnémetit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: