2010-04-28 12:54:49• hírek • MTI

Turistacsalogató hétvége Nyíregyházán

Több tízezer vendéget várnak a turistacsalogató hétvégére Nyíregyházán, ahol pénteken az állatparkban felavatják az igazi látványosságnak számító, az indonéziai dzsungelvilágot bemutató Zöld Piramist, szombaton négy helyszínen rendeznek majálist, vasárnap pedig a Nemzeti Vágta térségi versenyét láthatják az érdeklődők.

Giba Tamás, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely független alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Európai Unió támogatásával, 1,6 milliárd forintból épült Zöld Piramis az indonéz szigetvilág élőlényeit mutatja be a borneói orángutánoktól a komodói sárkánygyíkokon át a homoki tigriscápákig. A kuriózumnak számító különlegesség a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabbított nyitva tartással fogadja látogatóit.

Az önkormányzati vezető hozzátette, hogy az állatparkhoz közeli, sóstógyógyfürdői múzeumfaluban szombaton a májusfaállítás hagyományát elevenítik fel egész napos majálisi programmal. Az üdülőhelyen a várható nagy forgalom miatt egyébként átszervezik a közlekedést, az oda és az onnan kivezető utakat egyirányúsítják, ingyenessé teszik a parkírozást, a kocsik be- és kiállását a rendőrség, közterületi felügyelők, parkoló- és mezőőrök segítik. A tömegközlekedés járatait is sűrítik, negyedóránként indulnak majd a buszok az állatparkhoz és a múzeumfaluhoz, illetve az ugyancsak sóstógyógyfürdői élményfürdőhöz.


Április 30-án nyit a Zöld Piramis
Április 30-án nyit a Zöld Piramis



Nagy László, a város másik, MSZP-s alpolgármestere közölte, hogy egész napos majálist rendeznek szombaton a belvárosban a bujtosi ligetben, valamint a kertvárosi lakónegyedben, illetve a bokortanyák egyik központjában, Manda-bokorban is. A ligetben és a Kertvárosban helyi idő szerint 8.00, Manda-bokorban pedig 9.00 órakor kezdődik a kulturális műsor, amelyben fellép mások között Kovács Viktória, Egyházi Géza operett- és Beke Éva musicalénekes, Bódi Guszti és a Fekete szemek, az új tehetségek közül Szabó Eszter, Kontor Tamás és Emilió. Tánc- és mulatós show, mazsorett csoportok, harci bemutató, tűzzsonglőrök és tűzijáték is szórakoztatja majd késő estig a vendégeket.

Vasárnap a Nyírségi Vágtát rendezik meg a sóstóhegyi lovas pályán, ahol lóhátról énekel majd a közönségnek a nyíregyházi születésű Mészáros Árpád Zsolt színművész. A Nemzeti Vágta előversenyét a fogathajtók térségi viadala vezeti fel szombaton a nyírségi nagyvárosban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: