2019-01-30 09:26:25• hírek • Bede Emőke

Türelem új székhelyet terem. Hamarosan költözhet a Prefektusi Hivatal

Hol volt, hol nem volt… Akár így is kezdhetnénk annak az épületkezdeményezésnek a történetét, melyet szinte minden szatmári ismert, de azok tudhatják, miről van szó, akik csak olykor-olykor látogatnak Szatmárnémetibe.

1994-ben a betonoszlopokat szociális lakások építésének első lépéseként emelték az Eötvös (A.I. Cuza) utca közepén, közvetlenül a rendőrkapitányság mellett, viszont a hadművelet elakadt, majd két évtizeden át semmilyen mozgás nem volt a területen. 2017-ben azonban szignóztak egy szerződést, melynek értelmében újra beindulhatott az építkezés: az betonmonstrum új rendeltetése szerint a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalnak fog otthont adni. A hivatal irodái jelenleg a Közigazgatási Palotában vannak „elszórva”, több más közintézménnyel együtt, és ez gyakorlatilag mindegyik hivatal működését zavarja. A jelenlegi, olykor kaotikusnak mutatkozó helyzet orvoslása érdekében azonban az új helyre kerül majd az útlevélosztály és a gépjármű-bejegyzési hivatal is, melyek jelenleg még a Petőfi utcai székhelyen működnek.
 

Nos, a helyszínen készült képek tanúsága szerint az építkezés lassan, de biztosan halad. Arra is komoly esély van, hogy a folyamat még ennek az évnek az első felében lezárul. Az új prefektúra felépítése egyébként 14 millió lejbe kerül, amit a belügyminisztérium biztosít.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: