2012-12-14 16:45:06• hírek • Kocsis Zoltán

Turci és avasfelsőfalui sulik nyerték a környezetvédelmi versenyt

Turci középiskola és avasfelsőfalui líceum nyerte a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség környezetvédelmi versenyét pénteken. Rajtuk kívül további három-három középiskola és líceum jutott be a döntőbe, amelynek három legjobb csapata eltölthet majd néhány napot Dánia fővárosában, Koppenhágában.

A versenyre Szatmárnémetiben, a Dana hotel melletti sátorban került sor. Összesen 36 tanintézmény vett részt rajta: 25 középiskola és 11 líceum. Minden iskolát három diák képviselt, maga a verseny pedig az „Élet a környezetért, élet az emberért" elnevezésű program keretein belül zajlott.

A középiskolák között a turci Anghel Saligny Iskolaközpont végzett az első helyen, megelőzve az apai és a szatmárnémeti Vasile Lucaciu Általános Iskolákat, míg a negyedik helyet a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola szerezte meg. A líceumok között az avasfelsőfalui Elméleti Líceum-Avasfelsőfalu bizonyult a legügyesebbnek, három szatmárnémeti intézmény, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Doamna Stanca Főgimnázium és a Ioan Slavici Főgimnázium előtt.

Ők valamennyien részt vesznek majd jövőre a Természetvédelmi Világnap alkalmából megrendezendő döntőben, ahol a 25 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tanintézmény legjobbjaival mérik össze tudásukat. A három legjobbnak bizonyuló iskola csapata pedig részt vehet egy koppenhágai utazáson, amelyen többek között meglátogatják a Európai Környezetvédelmi Ügynökség székhelyét.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség 2006 óta szerevzi meg az „Élet a környezetért, élet az emberért" elnevezésű versenyt, amelynek évről évre más-más a témája. Idén a szelektív hulladékgyűjtés és a parlagfű irtása volt a központi téma. Az Ügynökség két partnere, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Kutatóintézet képezte ki a pedagógusokat, majd azok a diákokat. Pénteken ezek a tanulók mérték össze tudásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: