2016-10-13 12:00:34• hírek • Agerpres

Tüntetni fognak Nagyszebenben a lelőtt medvebocs miatt

A bukaresti székhelyű Románia nélkülük nevű szervezet Facebook oldalán jelentette be, hogy péntek este tüntetést szervez a nagyszebeni Nagypiac téren, és kérni fogja, hogy mondjanak le azok a helyi hatóságok, amelyek a szerdán a város központjában sétáló medve lelövéséről döntöttek.

"A legyilkolt bocs nevében követeljük a hatóságok lemondását. Kérjük, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást gyilkosság gyanújával, amelyet egy ártatlan, védett állat ellen követtek el. Az elmúlt öt évben Nagyszebenben három hasonló gyilkosságot közvettek el és nem történt semmi. A bocs a ti szemetekben azért hibás, mert nem tudta önmagát elkábítani. (...) Igazságot kérünk egy elpusztított élet nevében" - fogalmaznak a szervezők. Eddig 625-en csatlakoztak a felhíváshoz.

Mirela Gligore, a nagyszebeni polgármesteri hivatal szóvivője telefonon az AGERPRES hírügynökségnek elmondta: egyelőre semmilyen tiltakozó akcióra vonatkozó kérést nem iktattak a hivatalban.

Péntekig a nagyszebeni Gong gyerekszínházat vörös fénnyel világítják meg az elpusztult medvebocs emlékére.

A medvét, amely Nagyszeben központjában sétált szerdán reggel, egy gyárudvaron találták meg. Megkísérelték altató lövedék használatát, sikertelenül, ezért végül vadászpuskával lőtték le. Az órákon keresztül a városközpontban, három- és négycsillagos szállodák közelében szaladgáló medve senkit nem sebesített meg. A medve nem az állatkertből szabadult, hanem valószínűleg a közeli erdőből ment be a városba.

Három évvel ezelőtt a nagyszebeni hatóságoknak egy, az állatkertből kiszabadult tigrist kellett lelőniük hasonló körülmények között. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: