2011-07-04 17:03:40• hírek • Szatmár.ro

Ingyen buszbérletet kértek az idősek

Ingyenes buszbérletet követeltek hétfőn reggel az idősek a Szatmár Megyei Prefektúrán.

Az idősek problémájával foglalkozó, havi rendszerességgel megtartott ülésükön, hétfőn délelőtt ismét ingyenes buszbérletet követeltek a megyeközpont vezetőségétől a szatmári nyugdíjasok.
Mircea Marian, a Szatmár Megyei Nyugdíjas Egyesület elnöke szerint, csak Szatmárnémetiben „nem tesznek semmit" az idősekért. „Szinte kivétel nélkül mindegyik nagyvárosban támogatják a nyugdíjasokat. Nagyváradon, Kolozsváron, Zilahon ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket, akkor Szatmáron ez miért nem megoldható?" - kifogásolta a nyugdíjasok egyesületének elnöke.

Adrian Albu, a megyeközpont alpolgármestere elmondta, a követelésnek nem tudnak eleget tenni, mivel a Transurban és természetesen a város, jelenleg nem áll abban a gazdasági helyzetben, hogy ezt teljesíthessék.
„Évente 3,5 millió lejjel támogatjuk a társaságot, ennek több mint felét a diák- és nyugdíjas jegyekre költik el. Idén nem lehet többet megengedni, de amint jobbra fordul a helyzet, ismét tárgyalhatunk az ingyenes bérletekről" - magyarázta az alpolgármester.



Ingyenes buszbérletet kértek a nyugdíjasok


Az ingyenes buszbérletek mellett egy másik, a nyugdíjasok számára igen fontos téma is terítékre került a gyűlésen. Nagy szégyennek nevezték azt, hogy míg más nagyobb városokban 2-3 strand is működik, addig Szatmárnémetiben éppen csak sikerült hideg vízzel feltölteni az ifjúsági tábor medencéjét.

A nyugdíjasok szerint legalább azt az egy medencét termálvízzel kéne feltölteni és kedvezményes jegyeket biztosítani számukra, ha már a strand nem indul be az elkövetkező hetekben, hónapokban.
Adrian Albu alpolgármester szerint ez a kérésük jogos, így az esetet és a lehetőségeket a napokban megvizsgálják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: