2012-11-12 14:42:55• hírek • Kocsis Zoltán

Tüntetés szerdán Európa-szerte és Szatmárnémetiben

Igazi európai várossá válhat szerdán Szatmárnémeti, legalábbis az Alfa Kartell tevékenységét követően: a szakszervezeti tömörülés ugyanis csatlakozik az Európai Szakszervezetek Szövetségének akciójához és tüntetést szervez az ország valamennyi megyeközpontjában, így Szatmárnémetiben is.

Az Európai Szakszervezetek Szövetsége november 14-ét az akció és a szolidaritás napjává nevezte ki, ennek következtében pedig tüntetéseket szervez a kontinens legtöbb országának számos városában. Görögországban, Portugáliában, Olaszországban és Spanyolországban pedig általános sztrájkot hirdettek. Az Alfa Kartell, amely tagja a szövetségnek, Románia fővárosában valamint az összes megyeszékhelyen az utcára hívja az embereket.

Közleményében a szakszervezeti tömörülés kijelenti, hogy elegük van a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság által bevezetett megszorításokból, ugyanakkor tévesnek nevezve az említett intézmények korábbi lépéseit, számításait. Romániában ehhez hozzájárul még a szociális párbeszédről szóló, tavaly elfogadott törvény elleni tiltakozás.

Vasile Darle, az Alfa Kartell szatmári vezetője nemtetszésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a kollektív munkaszerződésekről szóló tárgyalások sok esetben komoly akadályokba ütköznek. Ezért további tüntetéseket helyezett kilátásba. Hasonlóképpen nyilatkozott Marius Ginta, a belügyi szervezetek szakszervezetének vezetője is, aki kijelentette: a jelenlegi helyzet szerint november 19-én Bukarestben utcára vonulnak  majd a rendőrök.

Ami a szerdai tiltakozási akciót illeti, 15.30 és 16.30 órák között az Október 25 térre várják a résztvevőket. Itt átadnak majd egy petíciót a kormány helyim képviselőjének,  Eugeniu Avram kormánybiztosnak.

A szakszervezeti vezetők, akik tavasszal még az akkori kormány lemondását követelték tüntetéseik során, ezúttal nem mulasztották el megjegyezni, hogy mostani akcióik semmilyen kapcsolatban nem állnak a választási kampánnyal...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: