2013-03-14 21:26:48• hírek • MTI

Tüntetés a mikrocsipek ellen

fotó: hotnews.ro
fotó: hotnews.ro

Mintegy ezer ortodox pap, apáca és hívő tüntetett csütörtökön a román parlament előtt az azonosításra szolgáló mikrocsipes személyi okmányok bevezetése ellen.

Nem értenek egyet azzal, hogy Romániában mikrocsippel ellátott egészségügyi kártyát és személyazonossági igazolványt vezetnek be.

A szervezők szerint a mikrocsipes egészségügyi kártya növeli annak a veszélyét, hogy kibernetikai támadások nyomán illetéktelen személyek kezébe kerüljenek az emberek egészségügyi adatai. Komoly kockázatnak tekintik azt is, hogy ezek az adatok szervkereskedők birtokába kerülhetnek - olvasható a Hotnews.ro hírportálon.

A tüntetők által magasba emelt felirat szerint a "mikrocsip=rabszolgaság". Szórólapokat is osztogattak, amelyeken egyebek között azt tanácsolták az embereknek, nézzenek ritkábban televíziót, használják kevesebbet a mobiltelefonjaikat, ne vásároljanak a nagy áruházakban "sugarazott" élelmiszereket, gyógyszerek helyett természetgyógyászati módszereket vegyenek igénybe, kizárólag forrásokból vagy kutakból igyanak vizet, egyenek mértékletesen, ne higgyenek a horoszkópokban és a babonákban, és ne tartsák pénzüket bankokban. A felhívás EU- és globalizációellenes üzeneteket is tartalmazott.

A tüntetésen apácák csoportja is részt vett, a nővérek kezükben nagy kereszteket tartva vonultak a parlament elé.

Romániában január 1-jétől kellett volna bevezetni az elektronikus egészségügyi kártyát, de technikai okok miatt a lépés késedelmet szenved. Romániában az ortodox hívők egy részét korábban az is felháborította, hogy a bukaresti tömegközlekedési eszközökön digitális jegyellenőrző automatákat szereltek fel, a papírjegyet pedig elektronikus kártya váltotta fel. Ezért minden automatán olvasható az angol "card" szó, amit visszafele olvasva, románul ördögöt jelent. Emiatt minden hasonló elektronikus kártyát a "sötét erők" eszközének tekintenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: