2018. szeptember. 26., szerda
Névnap:
2017-09-04 09:47:55• hírek • Agerpres.ro

Tüntetés Bukarestben, Kolozsváron, Brassóban

illusztráció
illusztráció

Csaknem 300 személy tüntetett vasárnap este Bukarestben az igazságügyi törvények tervezett módosításai ellen. Hasonló tiltakozásokat tartottak Brassóban és Kolozsváron is. 

A fővárosi tüntetők ugyanakkor kifejezték elégedetlenségüket a nyugdíjrendszer második pillérének államosításával és Verespatak UNESCO-pályázatának tervezett visszavonásával szemben is.

A tiltakozók román és uniós zászlókat lengettek, és többek között azt kiáltották, hogy "Nem akarunk több korrupciót!", "Vigyen el titeket a DNA!", "Komoly kenőpénzt adtak Verespatakért!" A hozzávetőlegesen másfél órás bukaresti tiltakozásnak az eső vetett véget.

Kolozsváron körülbelül százan tüntettek az esőben egy órán át, Brassóban hozzávetőlegesen hetvenen gyűltek össze a prefektúra előtti téren, hogy kifejezzék tiltakozásukat a Tudorel Toader igazságügyi miniszter által javasolt törvénymódosítások, illetve a magánnyugdíjalap államosítása ellen.

"Utcára vonulunk minden vasárnap, amíg világos lesz: a politikumnak nem szabad beleártania magát az igazságszolgáltatásba" - mondta az egyik résztvevő.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: