2009-08-03 13:14:14• hírek • Gozner Gertrud

Tündérek tánca

A már hagyományossá vált ír kocsmazene-estek mellett a szatmárnémeti Back Door Pub ma este egy igazi különlegességgel, mégpedig ír-táncestével kedveskedik a betérő vendégeknek. Hétfő este 20 órától egy ír-sztepptáncegyüttes, a bukaresti Irish Way csoport lép fel a pub közönsége előtt.

A hatfős tánccsoport múlt héten egy lengyelországi tánctáborban járt, és hazafelé tartva útjukat megszakítva Szatmárnémetibe is elhozzák Szent Patrik országának a hangulatát. A tánccsoport két tagja már márciusban is fellépett a szatmári közönség előtt, de ebből az alkalomból egy egész estés, látványos műsorral készültek a pub vendégei számára.

 

Az Irish Way tánccsoport tavaly áprilisban alakult egy bukaresti táncakadémia diákjaiból, és összesen kilenc tagot számlál az együttes. Megalakulásuk óta számos hazai és nemzetközi fesztiválon megfordultak. Többek közt a tavaly nyáron Salzburgban megrendezett ír tánctábor versenyén dobogós helyet szereztek. Ma este is tradicionális, jelmezes ír táncokkal lépnek fel.

Az ír kultúra és zene iránt érdeklődőknek minden héten csütörtökön és vasárnap hamisíthatatlan élő zenés ír kocsma-hangulatban lehet  részük a Back Door Pubban.


Az Irish Way tánccsoport hétfő este lép fel a Back Door Pub közönsége előtt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: