2006-09-20 13:40:05• hírek • Szatmár.ro

Túlvásárolják magukat az angol nők

 A brit nők 44 százaléka többet költ, mint amennyit keres.

A szigetország egyike azoknak az európai államoknak, ahol leginkább dívik a hitelre vásárlás, és azok számára, akik képtelenek felmérni vagyoni helyzetüket, ez a lehetőség nagy csábítást jelent - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A fizetésképtelenséget vizsgáló szakértő szerint alapvetően kétféle típusú notórius adós van. A szingli anyák és az elvált nők, valamint azok, akik költségesebb életstílust akarnak, mint amilyet megengedhetnek maguknak. Főként a fiatalok azok, akik akkor is tovább vásárolnak, amikor hitelkártyájuk kimerül, és a problémát azzal próbálják megoldani, hogy mindig újabb kölcsönöket vesznek fel. Adósságaik természetesen ettől csak tovább nőnek, és belőlük lesznek a teljesen kilátástalan helyzetbe kerülők.

Olaszországban is erősödik ez a jelenség, bár ott hitelben még csak főként tartós fogyasztási eszközöket, autót, háztartási gépet, bútort vásárolnak. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy az olasz nők 3,5 százaléka szenved "shopping-függőségben", és számuk emelkedik a 15-18 évesek között. Akik felkeresik a pszichológust, elmondják, hogy kényszeresen vásárolnak és rosszul vannak, ha ezt nem tehetik.

velvet.hu 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: