2008-10-29 16:32:36• hírek • Szatmár.ro

Már hivatlosan is létezik a szatmári SMURD

Szerdától hivatalosan is megkezdte aktivitását a SMURD Szatmárnémetiben. Ebből az alkalomból bemutatóval egybekötött ünnepséget szerveztek a tűzoltóság udvarán.

A SMURD már szeptemberben megkezdte aktivitását Szatmárnémetiben, azóta összesen 61 alkalommal nyújtottak segítséget különböző sürgősségi helyetekben.

A SMURD tulajdonképpen a többi sürgősségi helyzetben mozgósítható egység munkáját hivatott segíteni közlekedési balesetek, robbanások, hirtelen rosszullétek esetén, egyszóval minden sürgősségi helyzetben. A SMURD-ot a 112-es számon lehet értesíteni, ahol esettől függően eldöntik, hogy szükség van-e a SMURD mozgósítására.

 

Munkájuk hivatalos megkezdésének alkalmából szerdán izgalmakban gazdag ünnepségre került sor, ugyanis a köszöntő beszédek, illetve a vallási ceremónia után a SMURD munkatársai bemutatták, hogyan lépnek közbe sürgősségi helyzetekben. A rendezvényen jelen volt Radu Bud prefektus, aki elmondta, a SMURD jól képzett munkatársai ezután a szatmáriak őrangyalai lesznek, majd mindenkinek köszönetet mondott, aki közbenjárt a szatmárnémeti SMURD létrehozásában.

A prefektus beszéde után Valentin Macec, a Megyei Tanács alelnöke mondott köszöntőt, majd kijelentette, a Megyei Tanács ezután is, a lehetőségekhez mérten, mindenben segíteni fogja a SMURD munkáját. Ezt követően Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, semmi sem bizonyítja jobban, hogy szükség van a SMURD-ra Szatmárnémetiben, mint az, hogy amióta nálunk is létrejött, nagyon sok esetben kellett közbenjárniuk, majd gratulált, és sok sikert kívánt a további munkájukhoz.

Dragos Guran Dorina, a Szatmár Megyei Közegészségügyi hatóság igazgatónője, szintén sok sikert kívánt a SMURD-osoknak. A beszédek után vallási szertartás, majd pedig a szalagvágás következett. Az ünnepélyes pillanatok után a SMURD-osok rövid bemutatót tartottak arról, hogyan járnak el például egy autóbaleset illetve egy magas épületből való mentés során.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: