2008-07-22 09:44:54• hírek • Csenteri Judit

Túlsúlyosság vagy daganat?

tulsulyossagEgy amerikai nő 60 kilogrammos tumort fedezett fel testében.

Az Oregon-i Linda Rittenbach, akit 20 éven keresztül több tízszer is kivizsgált orvosa, egy nap azzal a szomorú ténnyel állt szemben, hogy 63 kilós daganat van testében. Mindeddig, orvosának szakvéleménye túlsúlyosságról tanúskodott.

Az Oregon államból származó Redmond-i nőnek egész élete során problémája volt a testsúlyával. Számtalan diétát kipróbált, minden lehetséges fogyókúrán túlesett, amikor orvosa műtéti beavatkozást ajánlott a testén levő zsírfölösleg eltávolítása céljából.

Egyik nap azonban, amikor egy egyszerű meghűlés miatt orvost váltott, rá kellett jönnie, mi is volt testsúlyfölöslegének valódi oka: testében 15-20 éve már, hogy egy rosszindulatú daganat fejlődött ki gyomra mellett, s ez az évek alatt több, mint 60 kilógrammosra nőtte ki magát. 

Az amerikai nőnek két hónap alatt három műtéten kellett átesnie ahhoz, hogy a daganatot teljes mértékben el tudják távolítani. Az orvosok által felfedezett daganat nem kezelhető kemoterápiák és sugarazások által, így csak reménykedhetnek abban, hogy nem fog újra kiújulni, de természetesen folyamatosan kivizsgálások alatt tartják a nőt.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: