2010-02-17 14:33:02• hírek • Parajdi Andrea

Túlsúllyal közlekednének

Sokan kérvényezik a 3,5 tonnánál nagyobb súllyal való behajtást a városba. A város Közlekedési Bizottsága egyelőre egyetlen kérvényt sem hagyott jóvá, sőt még arról is döntenie kell, hogy a „pluszkilókért" mennyi pénzt kér a szállítóktól.

Szerda délelőtt ülésezett a város Közlekedési Bizottsága, ahol napirenden szerepelt 24 olyan kérvény megtárgyalása, amelyeket áruszállító kamionosok nyújtottak be a Polgármesteri Hivatalhoz. A kérvények egytől egyig arra vonatkoztak, hogy a város engedje meg a 3,5 tonnánál nagyobb szállítmánnyal közlekedőknek a behajtást. Kereskényi Gábor, alpolgármester lapunknak elmondta, szeretnének külön-külön beszélgetni az igénylő vállalatok képviselőivel, ugyanis tudniuk kell, hogy pontosan mennyi súllyal lépnék át a megengedett értékeket.

Az alpolgármester elmondta, mindaddig nem is tudják jóváhagyni a kérvényeket, amíg a városi tanács nem fogadja el azokat a tarifákat, amelyeket a túlsúlyért kell kifizetni. „Egyelőre még előkészítés alatt van egy, a díjszabásról szóló határozat-tervezet, amely majd részletezni fogja azt is, hogy milyen keretek között lehet a megengedett súlyhatárt átlépni" - mondta Kereskényi.

Az ilyen irányú kérvények hirtelen jött megnövekedése egyébként annak tudható be, hogy januárban a Közúti Rendőrség és a Közösségi Rendőrség munkatársai közösen szerveztek ellenőrző akciót, amelynek során kizárólag kamionosokat vizsgáltak át. Az ellenőrzés után összesen 269 büntetést szabtak ki különböző kihágásokért, ám a legtöbb büntetést azért rótták ki, mert a teherszállító autók a megengedett 3,5 tonnánál nagyobb súllyal közlekedtek az említett útszakaszokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: