2010-02-03 14:08:03• hírek • Parajdi Andrea

Túlsúllyal közlekednek

Kamionosokat ellenőriztek a rendőrség munkatársai. Sokan szállítanak a megengedettnél nagyobb súlyt.

Január 20 és 28 között a Közúti Rendőrség és a Közösségi Rendőrség munkatársai közösen szerveztek ellenőrző akciót, amelynek során kizárólag kamionosokat vizsgáltak át. Összesen 269 büntetést szabtak ki különböző kihágásokért.

Az akció során a Fabricii, a Rodnei, illetve a Liviu Rebreanu utakon ellenőriztek a rendőrség munkatársai. A legtöbb büntetést azért rótták ki, mert a teherszállító autók a megengedett 3,5 tonnánál nagyobb súllyal közlekedtek az említett útszakaszokon. Összesen 166 kamionost büntettek meg emiatt. Ugyancsak sok eseteben előfordult, hogy a sofőrök nem használták a biztonsági övüket, ezért a szabálysértésért hatvanan kaptak pénzbeli büntetést.

Emellett több esetben hiányos akták miatt büntették a kamionosokat, az autó műszaki problémái, illetve a vezetés közbeni mobiltelefonálás miatt is róttak ki pénzbírságot. A rendőrség azt tapasztalta, hogy a kamionsofőrök rendszeresen áthágják a közlekedési szabályokat is, nem megfelelően előznek, nem adják meg az elsőbbséget az arra jogosultaknak, illetve ott is megállnak, ahol egyértelműen jelzi a tábla, hogy megállni tilos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: