2009-08-07 11:59:25• hírek • Ferenczi Noémi

Közeledik a beiratkozás

Augusztus 17-én és 18-án kerül sor a Szent Alajos Konviktusba való beiratkozásra.

Az iskolakezdés közeledtével hamarosan sor kerül a bentlakásokba való beiratkozásra. A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont bentlakásába, a Szent Alajos Konviktusba augusztus 17-én és 18-án reggel 9 és délután 13 óra között lehet majd beiratkozni.

A Szent Alajos Konviktus 60 fiú és ugyanennyi lány befogadására képes. Jelentkezéskor egy jelentkezési ívet kell kitölteni és jó ha valamelyik szülő is elkíséri a jelentkező diákot, hogy közösen olvassák el a bentlakás belső rendszabályzatát - magyarázta Ádámkó István, a Hám János Iskolaközpont igazgatója.

A bentlakásért havonta 200 lejt kell fizetni, ezen kívül még 30 lej rezsiköltséget. A napi háromszori étkezés 8 lejbe kerül.

Amikor elkészült a bentlakás, eleinte a fiúknál volt nagyobb túljelentkezés, azonban az utóbbi években a lányoknál nagyobb az érdeklődés. Tavaly például 90 lány jelentkezett, ilyenkor előfordul, hogy pótágyakat tesznek be.

Elsősorban az iskolaközpont saját diákjait igyekeznek elszállásolni, azonban egy szóbeli megállapodás szerint, lehetőség szerint, a Református Gimnázium diákjait is befogadják, de előfordult, hogy felvették a Ioan Slavici Főgimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, az ortodox líceum diákjait is.

A nyár folyamán a bentlakás 6 szobáját újították fel, újrafestették a falakat, rendbe hozták a padlót, a szőnyeget. Ezen kívül újrafestették a mosdókat, a konyhát és az ebédlőt is. jelenleg a nyílászárók festése van folyamatban.


A munkálatok nagy része már befejeződött
A munkálatok nagy része már befejeződött a Szent Alajos Konviktusban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: