2012-10-24 15:50:07• hírek • Szatmar.ro

Tulipán -kaláka: Temetőkben takarított az RMDSZ csapata

Egy héttel halottak napja előtt az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének egy lelkes csapata indult útnak önkéntesekkel együtt, kesztyűkkel, kefékkel, szemetes zsákokkal, kapával és egyéb gyomláló, illetve kertészeti szerszámmal felszerelkezve, hogy megtisztítsák Szatmárnémeti temetőinek elhanyagolt, vagy elhagyatott sírjait.

A csapat délelőtt gyülekezett az RMDSZ szatmárnémeti székhelyén, innen elsőként a Decebal híd melletti római katolikus temetőbe, majd onnan a vasút melletti református temetőbe vezetett útjuk. A szorgos csoport, élén Kiss József szatmárpálfalvi református lelkésszel, városi tanácsossal, Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnökével, parlamenti képviselőjelölttel valamint Maskulik Csaba városi tanácsossal, szenátorjelölttel a két temető közigazgatójával közösen rövid időn belül felkutatta a legelhanyagoltabb, valószínűleg nemzedékek óta feledésbe merült sírokat, melyeket operatívan letakarítottak az ezekre hullott falevelektől, megtisztították a portól és összeszedték a körülöttük összegyűlt szemetet, száraz növényzetet. A letakarított sírok között egykori pedagógusok, egyházi személyek, illetve honvédek nyughelyei is szerepeltek.

A temető takarítási akciót az RMDSZ tagjai az elkövetkezendő napokban a többi városi, illetve vidéki temetőben is folytatják, így nem csupán a még családdal és gondoskodókkal rendelkező személyek sírjai, hanem a rég feledésbe merült nyughelyek is megtisztulva várhatják a halottakról megemlékező ünnepet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: