2014-05-15 16:09:20• hírek • Szatmár.ro

Túlélték az Olymposzi kalandot, győzelmet arattak Ozirisz földjén

fotó: archív
fotó: archív

Sikeresen szerepeltek a kölcseys diákok a Budapesti Szépművészeti Múzeum által meghirdetett versenyeken.

Két levelezős történelem-vetélkedőn is sikert arattak a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai - számolt be a Szatmár.ro-nak Ács-Muhi Csilla történelemtanár. Az Ozirisz földjén elnevezésű verseny az ókori Egyiptomról szólt, míg az Olymposzi kalandban az antik Görögország állt a feladatok központjában. Mindkét versenyre 10-15 fős diákcsapatok jelentkezhettek, az egész Kárpát-Medencéből. A feladatok helyes megoldásában pedig nem csak a történelmi ismeretek számítottak, a diákok rajzoltak és kézműveskedtek is, hogy minél több pontot gyűjtsenek. A kölcseys diákok kimagaslóan szerepeltek mindkét versenyen, hiszen két első és egy harmadik helyet szereztek meg - a dicsőséggel együtt pedig egy-egy jutalom-kirándulást.

Az Ozirisz földjén vetélkedőn első helyezett csapat a Köcsey Ferenc Főgimnázium IX.A. osztályos diákjaiból áll - ők egy bécsi kirándulást nyertek, amelyre előreláthatólag június közepén fog sor kerülni. A győztes csapat névsora: Alexa Bettina, Antal Júlia, Botos Barbara, Elek Melissa, Juhász Bernadett, Kiss Máté, Kovács Richárd, Nagy Botond, Szulczer Hanna és Zolcsák Mátyás.

Idén az Olymposzi kaland nevű vetélkedőn a Kölcsey két csapata indult és szerzett első, illetve harmadik helyet. A díj mindkét csapat számára egy kétnapos budapesti kirándulás, melyre május 30-31-én kerül sor és amelynek keretén belül egy napra vendégül látják a csapatokat a Szépművészeti Múzeumban, ahol érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt a diákok.

Az 1. helyezett csapat ugyancsak a IX. A diákjaiból áll. A csapat tagjai: Alexa Bettina, Antal Júlia, Fógel Péter, Juhász Bernadett, Katona Márk, Kocsis Márk, Kovács Richárd, Lázin Áron, Nagy Botond, Szulczer Hanna, Újvári Anna és Zay Attila.

A 3. helyezett csapat a X.B. és X.D. osztályok diákjaiból áll. A csapattagok: Bajnai Balázs, Bandura Ádám, Bíró Ábel, Bódi Dalma, Büte Alexandra, Darabán Bettina, János Abigél, Juhász Zita, Katona Hajnalka, Kovács Patrik, Kovács Tamás, Leiti Dávid, Mali Imre, Pap Evelyn és Piricsi Ádám.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: