2018-11-23 12:39:09• hírek • MTI

Tulajdonrészt szerzett a Szallas.hu a kolozsvári Travelminit szállásközvetítő cégben

Egy két lépcsőben történő tranzakció első lépeseként kisebbségi tulajdonrészt szerzett Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala, a Szallas.hu a kolozsvári székhelyű Travelminit International SRL-ben - közölte pénteken a kolozsvári cég.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a tranzakció második fázisa 2020-ban várható, amikor egy részvénycserét követően a Travelminit a Szallas.hu csoport leányvállalataként működik tovább a Travelminit márkanevet viselve.

 

Az évi 83 millió eurós szállásforgalmat közvetítő Szallas.hu csoport a közép-kelet-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni, ezért Magyarország és Románia mellett erős terjeszkedésbe kezdett Lengyelországban és Horvátországban is. 

 

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője elmondta: azért akartak a Travelminittel dolgozni, mert a romániai cég a régióban a leggyorsabban fejlődik.

 

Rigó Ferenc és Buzogány László, a Travelminit alapítói és ügyvivői elmondták: céljuk az, hogy Romániában piacvezetővé váljanak az online szállásfoglalás terén, ezt segíti a Szallas.hu-val megkötött együttműködés, amely stabil szakmai és anyagi hátteret biztosít a Travelminit további intenzív növekedéséhez.

 

A Szallas.hu Kft. tulajdonosai az OTP Bank Nyrt. és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap. A jelenleg 30 főt foglalkoztató Travelminit.ro oldalnak idén 8 millió látogatója volt, és 400 ezer vendégéjszakát közvetített. Romániában a foglalások 25 százaléka történik online, Magyarországon 57 százaléka, az EU-s átlag 62 százalék - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: