2007-07-09 16:28:21• hírek • István Löchli

A legvéresebb hétvége

 Az eddigi legsúlyosabb terrorcselekmények történtek a hét végén Irakban.

Az eddigi adatok szerint már 130-an vesztették életüket a hétvégén Irak északi részén történt merényletben, ahol egy robbanóanyagokkal megrakott teherautó a detonáció következtében egy egész települést tett a földdel egyenlővé.

A Kirkuk közelében lévő Túzhurmati városban a robbanás következtében 50 ház és 50 üzlet összeomlott és több százan megsebesültek. A merényletben a 130 áldozaton kívül még 20-at keresnek a hatóságok, de nagy a valósínűsége, hogy már nem fognak túlélőket találni a romok alatt.

Közben Bagdadban is nagyszabású terrortámadásokat hajtottak végre szélsőséges radikális szervezetek. Bagdadban a hajnali órákban a hadsereg 17 újoncát megölte és 20-at megsebesített egy pokolgépes merénylet, majd ezt követően a belvárosban egy autóba rejtett pokolgép ölt meg 6 ártatlan civilt, és 7-en pedig súlyosan megsebesültek.

A háború kitörése óta, ez volt az eddigi legvéresebb hétvége Irakban, ugyanis az áldozatok száma meghaladhatja a 200-at, illetve több mint 300-an súlyosan megsérültek a terrorakciók következtében.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: