2010-07-19 14:14:06• hírek • Szatmar.ro

Túl vannak a versenyvizsgán

Kifüggesztették a versenyvizsgák eredményét, a nehezén túl vannak már a pedagógusjelöltek. A 14-ei megmérettetésen Szatmár megyében 516 személy vett részt.

Az írásbeli vizsgára 608 személy jelentkezett be, 92-en viszont nem jelentek meg a megyeszékhely vizsgaközpontjaiban a sok mindent eldöntő napon. A különböző szakot végzett pedagógusoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen amint azt többen is elmondták, nagyon sok volt a tanulnivaló és még olyan személyeknek is nehézséget okoztak a tételek, akik már eddig is tanítottak és mondhatni már benne vannak a szakmában. Egy magyar szakból vizsgázó például a friss tételsort hiányolta. Mint elmondta, 2008-as tételek alapján készült, hiszen nincs ennél újabb, ugyanakkor véleménye szerint az is nehézséget okoz, hogy nincs konkrét bibliográfia.

Tízes osztályzatot senkinek nem sikerült elérnie a versenyvizsgán, azonban 9 és 9.99 közötti jegyet kilencen kaptak. 8 és 8.99 között többen remekeltek, 26 személy érte el ezt a még mindig nagynak számító jegyet. 7 és 7.99 közötti értékelést 67-en kaptak, 6 és 6.99 közötti osztályzatot pedig 87-en értek el. Az 5 és 5.99 között teljesítők tábora népes volt, 134-en tartoznak ebbe a kategóriába. A legtöbben azonban nem érték el az ötös osztályzatot.
Az elégedetlen vizsgázók 19-én 18 óráig fellebbezhetnek a vizsgaközpontokban, ennek eredményeit 21-én függesztik ki.

A helyek elosztása július 22 és 23 között történik az olyan személyek esetében, akik 7-es osztályzatnál nagyobbat értek el. 27-étől kezdődően 30-ig az ötösnél nagyobb jeggyel rendelkezőket osztják szét az addig betöltetlen állásokra.

Azok számára sincs veszve minden, akiknek nem sikerült elérnie a minimálisan elfogadott osztályzatot, augusztus 6-án ugyanis országos szinten pótvizsgát szerveznek a fennmaradt helyekre.


Lezárult a tanárok versenyvizsgája
Lezárult a tanárok versenyvizsgája


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: