2012-06-11 15:27:41• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött az érettségi!

Június 11-27. között érettségi vizsgaközpontként működik a Szatmárnémeti Református Gimnázium is, ahol kizárólag a tanintézmény végzős diákjai vesznek részt a szóbeli megmérettetéseken.

Az intézményben délelőtt 12 órakor kezdődött a román nyelv és irodalmi szóbeli vizsga, amely három nap alatt zajlik le.

Amint azt Vass Mária román tanárnőtől megtudtuk, a diákok a szóbeli vizsga keretében olyan szövegértési és szövegszerkesztési feladatokat kapnak, amilyenekkel már a tanórákon találkozhattak. A szóbelikre idén is minősítéseket adnak a tanárok, akárcsak a digitális kompetenciákat felmérő vizsgán: alap, haladó és emelt szintet.

Természetesen ezúttal is szigorú szabályoknak kell eleget tenniük a diákoknak és vizsgáztatóiknak. A szóbeli kompetencia-vizsgák pontos tételsorai idén sem kerültek fel az Oktatásügyi Minisztérium internetes honlapjára: a szóbelik reggelén küldik le az iskoláknak a tételsorokat. Ugyanakkor a vizsgatermeket kamerákkal szerelték fel, és a vizsgázónak tilos minden olyan tárgyat magánál tartania, amely segítené a vizsgatétel megoldásában.

A román szóbeli vizsga után, június 13-15. között az anyanyelvi kommunikációs kompetenciákat mérik fel, június 18-22. között a számítástechnikai ismeretek felmérésére kerül sor, június 25-27. között pedig idegen nyelvből vizsgáznak a diákok.

A Sportlíceumban szervezik meg az írásbeli vizsgákat az elhivatottsági iskolákat végző diákok számára, míg a megyeszékhely két főgimnáziumának végzősei a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban vizsgáznak július 2-6. között.

A román szóbeli vizsgára készültek a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: