2012-07-02 14:13:32• hírek • Póti Orsolya

Túl vannak a román írásbelin az érettségizők

Szatmárnémetiben is lezajlott a román nyelv és irodalom írásbeli érettségi június 2-án, hétfő délelőtt. A diákok megkönnyebbülve jöttek ki a vizsgaközpontok ajtaján, abban bízva, hogy jól teljesítettek.

A megyében tizennégy vizsgaközpontban vette kezdetét az írásbeli érettségi július 2-án. A diákok az első napon román nyelv és irodalomból bizonyíthattak, kedden a magyar nyelv és irodalom írásbelire kerül sor, míg a kötelező tantárgy vizsga időpontja július 4.-e, a választott tantárgy írásbeli vizsga időpontja pedig július 6.-a.

Idén összesen 14 vizsgaközpontot jelöltek ki Szatmár megyében. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai június 2-6. között a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumba vizsgáznak, míg az elhivatottsági iskolák („Hám János" Iskolaközpont, Ortodox Líceum, Református Gimnázium, Sport Líceum, Művészeti Líceum) a Sportlíceumban vehetnek részt az írásbeli vizsgán.

A Kölcseys diákok déli 12 óra körül megkönnyebbülve léptek ki a vizsgaközpont ajtaján, bízva abban, hogy jól teljesítettek a román írásbelin. Elmondásuk szerint nem volt nehéz a vizsgatétel: könnyen boldogultak a szövegértelmezéssel, a nyelvtani feladatok is egyszerűek voltak és utolsó tétel sem volt nehéz, hiszen egy Mihai Eminescu-verset kellett elemezzenek.

Kedden a magyar nyelv és irodalom írásbelivel folytatódik az érettségi a magyar tannyelvű iskolákban végzett diákok számára. Az eredményeket július 8-án függesztik ki, ezt követően, július 9-én lehet óvásokat leadni. A végleges eredmények július 13-án lesznek kihirdetve.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: