2008-12-03 19:17:49• hírek • Szatmár.ro

Túl vannak a román félévin

Szerdán délben írták meg országszerte a román nyelv és irodalom egységes félévi dolgozatokat a hetedikes és a nyolcadikos diákok.

A diákoknak a kettes variáns tételeit kellett kidolgozniuk pontosan két óra leforgása alatt. A hetedikeseknek a nyelvtani tételek mellett, a szövegértelmezés, a szókincs és a kreativitás terén is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. A dolgozatok megírása után a diákok nagyon eltérően nyilatkoztak a tételek nehézségi fokát illetően. Egyesek szerint eléggé nehéz volt, mások szerint pedig közepes nehézségű tételek voltak.

Szatmár megyében összesen 3737 hetedik osztályos diáknak kellett volna felmérőt írnia, ebből 3601-en jelentek meg, míg a 3849 nyolcadik osztályos diákból 3727 vett részt a szerdai tesztíráson. Azok a diákok, akik nem írták meg a féléviket, a pótvizsgaidőszakban tehetik meg.

Az osztályzatokra még néhány napig várni kell, és remélhetőleg az idén jobban teljesítenek majd a diákok ebből a tantárgyból, ugyanis a tavalyi iskolai év második félévében az egységes félévi dolgozatíráson román nyelv és irodalomból országos szinten a magyar anyanyelvű tanulók egyharmada elbukott. A nyolcadikosok ennél is rosszabbul szerepeltek, ugyanis csupán csak 69,1 százalékos sikerességi arányt értek el.

Ebben a félévben már csak a matematika, melyre 11-én fog sor kerülni, illetve december 16-án a földrajz vagy történelem írásbeli vizsga vannak hátra, ez utóbbi csak a nyolcadikos diákok számára.

Diákok várják a román irodalom egységes félévi tételeit

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: