2009-06-29 13:47:05• hírek • Szatmar.ro

Túl sokba kerül a tankolás

A Manor csapata máris unja a bizonytalanságot, megszűnhet a futam közbeni tankolás.

Bár a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Forma1-es csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA néhány nappal ezelőtt megegyezett egymással, továbbra is sok a száguldó cirkusz körüli bizonytalanság. A megállapodás értelmében ezután fokozottabban figyelembe veszik az istállók javaslatait a szabályok módosítása és kialakítása esetén, ám továbbra is sok a kérdőjel a következő szezonnal kapcsolatban.

Egyes hírek szerint a csapatok és a FIA egyöntetű terve, hogy megszüntessék a futamok alatti tankolást. Bár az élen sok nagy csatát a bokszkiállás, és nem egy esetleges előzés dönt el, a csapatok nem emiatt szeretnék betiltani a tankolást, hanem a költségek csökkentése miatt: az ehhez szükséges alkatrészek utaztatása rengeteg pénzbe kerül.

A szabályok körüli bizonytalanság eközben kiváltotta a Manor istálló nemtetszését. „Minden alkalommal, amikor azt gondolom, a dolgok el vannak rendezve, minden megváltozik. A bizonytalanság megnehezíti a helyzetünket, de képesek leszünk kezelni.", nyilatkozta John Booth. A csapalapító és csapatfőnök azt is elmondta, hogy csak a Concorde-egyezmény szignálásával kezdődhet meg a következő szezon előkészítése.

Booth, akinek csapata közel áll ahhoz, hogy a BrawnGP-t támogató Virgin cég legyen a névadó szponzora, hozzátette: ha tudják, hogy a szabályok nem változnak a következő szezonban, valószínűleg be se neveznek a Forma1-be.



Megszűnhet a tankolás a Forma1-ben


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: