2016-03-18 12:14:29• hírek • MTI

Túl meztelen a náciknak

Egy komédiástrió karrierjéről szól a Too Naked For the Nazis (Túl meztelen a náciknak) című életrajzi írás, mely idén elnyerte a legidétlenebb könyvcímért járó Diagram díjat Nagy-Britanniában - írta a BBC.

A könyv szerzője, Alan Stafford saját maga jelölte művét a The Bookseller magazin díjára. Az "elismerés" idei győztese szoros versenyben a szavazatok 24,8 százalékának megszerzésével utasította maga mögé Jonathan Allan Reading from Behind: A Cultural History of the Anus (Hátulról olvasva: a végbélnyílás kultúrtörténete) című tudományos munkáját, amely 24,3 százalékot szerzett.

A 38. alkalommal kiosztott díj idei szűkített listáján emellett olyan könyvcímek is szerepeltek, mint a Transvestite Vampire Biker Nuns from Outer Space (Transzvesztita biciklis vámpírapácák a világűrből), vagy a Soviet Bus Stops (Szovjet buszmegállók). A díjjal nem jár pénz, csak egy üveg "tűrhető" vörösbor.

"Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki vette a fáradságot és rám szavazott. Egy jó cím nem csupán a közönségnek mondja el, miről szól a könyv, hanem néha magának a szerzőnek is" - nyilatkozta Alan Stafford. Mint fogalmazott, a cím a könyv egyik központi jelenetére utal, amikor a kötet egyiptomi homoktáncos főhősei magukra vonják a náci vezetők haragját azzal, hogy előadás közben kirívóan felfedik szőrös lábaikat.

Horace Bent, a The Bookseller munkatársa szerint a mostani volt a Diagram díj történetének legszorosabb versenye. Véleménye szerint Alan Stafford könyve tökéletes győztes, hiszen két fontos trendet kapcsolt össze: a szavazók rajongását a meztelenségért és a Harmadik Birodalmat, mindkét témakör több nyertes adott már a díj történetében.
A különös díjat 1978-ban alapították az akkori Frankfurti Könyvvásáron, 2000 óta a közönség szavazza meg a győztest. Az elismerés feltétele, hogy a mű tartalma komoly legyen.

Az első nyertes cím a Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice (A meztelen egerekről folytatott második nemzetközi tanácskozás jegyzőkönyvei) volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: