2019-01-16 12:35:40• hírek • Bede Emőke

Túl hangosan bulizókat is bírságolt a Helyi Rendőrség decemberben

Elkészítette a Helyi Rendőrség a decemberi értékelőjét, melyből kiderült, nem csak a rossz helyen parkoló autók tulajdonosaival szemben kellett eljárni az elmúlt hónapban.

A Helyi Rendőrség december során több szabálytalanul parkoló autóst és szabálysértésen kapott gyalogost is megbüntetett, viszont az értékelő szerint nagy hangsúlyt fektettek a kéregetők által okozott probléma felszámolására is. Ennek jegyében 73 személyt állítottak elő, 15-en közülük pénzbírságot is kaptak, a máshonnan származókat pedig "hazapostázták".
 

Természetesen tovább folyik a harc a gazdátlan, elhagyott autókkal szemben is. Az elmúlt hónapban 13 autótulajdonost szólítottak fel a helyzet mielőbbi orvoslására, a novemberben kiadott felszólítások eredményeképp pedig decemberben 15 gazdátlan jármű tulajdonosa szállította el a mások elől helyet elfoglaló járgányt. 39 további esetben még mindig folyik az eljárás.
 

A városi bűnmegelőzéshez is hozzájárultak az egyenruhások, sikerült ugyanis meghiúsítani két lopást, egy illetéktelen határátlépést, egy betörést, illetve kézre kerítettek két illegális petárdakereskedőt is. A lekapcsolt személyeket minden esetben átadták a Szatmár Megyei Rendőrségnek.


A 61/1991-es, társas együttélést szabályzó törvényt is számtalanszor megsértették az elemzett időszakban. 2018 utolsó hónapjában az egyenruhások többször találkoztak például olyan ittasakkal, akik nem akarták önszántukból elhagyni a kocsmát vagy nyilvános helyen italoztak. Emellett olyanokat is előállítottak, akik közterületen, mindenki szeme láttára könnyítettek magukon. Végül, de nem utolsósorban a megbüntetett személyek között volt sok csendháborító is, például olyan bulizók, akik túl hangosan hallgatták a zenét, megzavarva ezzel a szomszédok nyugalmát. A Városi Tanács 33/2011-es határozata értelmében megbüntették azokat is, akik illegálisan rakták le közterületen a hulladékot, rongálták a köztéri bútorzatot, példának okáért a padokat és kukákat, vagy nem takarították el megfelelően a házak előtt havas, esetleg jeges járdát. 
 

Ami a lakossági bejelentéseket illeti, decemberben összesen 425 bejelentést történt, ebből 421 telefonon, 4 pedig írásban. Az esetek java részét sikerült orvosolni, viszont voltak olyan panaszok is, melyek megalapozatlanok voltak. A Helyi Rendőrség emellett 424 esetben hivatalból indított eljárást az intézmény a térfigyelő kamerák felvételei alapján észlelt kihágások és törvénysértések miatt, 6 alkalommal pedig az országos rendőrség rendelkezésére bocsájtották a kért felvételeket. A bejelentések egyébként a nap 24 órájában megtehetők az intézmény székhelyén vagy 0361-919-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: