2020-01-09 12:51:27• hírek • Bede Emőke

Túl hangosan bulizókat és örömlányokat is bírságolt a Helyi Rendőrség

Elkészítette a Helyi Rendőrség a decemberi értékelőjét, melyből kiderült, nem csak a rossz helyen parkoló autók tulajdonosaival szemben kellett eljárni az elmúlt hónapban.

A Helyi Rendőrség december során több szabálytalanul parkoló autóst és szabálysértésen kapott gyalogost is megbüntetett, viszont az értékelő szerint nagy hangsúlyt fektettek a kéregetés jelenségének felszámolására is. Természetesen tovább folyik a harc a gazdátlan, elhagyott autókkal szemben is. Az elmúlt hónapban 7 autótulajdonost szólítottak fel a helyzet mielőbbi orvoslására, a novemberben kiadott felszólítások eredményeképp pedig decemberben 14 gazdátlan jármű tulajdonosa szállította el a mások elől értékes helyet elfoglaló járgányt. 74 további esetben még mindig folyik az eljárás.
 

A városi bűnmegelőzéshez is hozzájárultak az egyenruhások, sikerült ugyanis meghiúsítani több bűncselekményt: egyebek mellett bolti tolvajt, ittas sofőrt és petárdakereskedőt is fogtak decemberben.


A 61/1991-es, társas együttélést szabályzó törvényt is számtalanszor megsértették az elemzett időszakban. 2019 utolsó hónapjában az egyenruhások többször találkoztak például olyan ittasakkal, akik nem akarták önszántukból elhagyni a kocsmát vagy nyilvános helyen italoztak. Emellett olyanokat is előállítottak, akik közterületen, mindenki szeme láttára könnyítettek magukon, vagy testüket áruba bocsátva próbáltak pénzt szerezni. Végül, de nem utolsósorban a megbüntetett személyek között volt sok csendháborító is, például olyan bulizók, akik túl hangosan hallgatták a zenét, megzavarva ezzel a szomszédok nyugalmát. Az ilyen és hasonló ügyekért nem kevesebb mint 114 pénzbírságot szabtak ki öszesen 45 600 lej értékben, 8-an pedig megúszták figyelmeztetéssel.


Ami a lakossági bejelentéseket illeti, decemberben összesen 380 bejelentést történt, ebből 377 telefonon, 3 pedig írásban. Az esetek java részét sikerült orvosolni, viszont voltak olyan panaszok is, melyek megalapozatlanok voltak. A Helyi Rendőrség emellett 486 esetben hivatalból indított eljárást az intézmény a térfigyelő kamerák felvételei alapján észlelt kihágások és törvénysértések miatt, 13 alkalommal pedig az országos rendőrség rendelkezésére bocsájtották a kért felvételeket. A bejelentések egyébként a nap 24 órájában megtehetők az intézmény székhelyén vagy 0361-919-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: