2019-01-07 19:29:09• hírek • Szatmár.ro

Túl az első Dakar-futamon: Gyenes Mani a 67. helyen

A világ legnehezebb tereprali versenyének, a Dakar-ralinak romániai idő szerint hétfő délután tartották az első futamát.
 

A mezőny Lima és Pisco között haladt, a mért szakasz 84 kilométer volt, az összekötő pedig 247 kilométer hosszúságú. A terep igazi Dakar-hangulatú: homokdűnéken kellett átvágniuk a versenyzőknek.
 

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel a verseny honlapja szerint a 67. helyen ért célba, 1 óra, 22 perc és 41 másodperc alatt teljesítve a speciális szakaszt. A motorosok versenyében a spanyol Joan Barreda Bort végzett az első helyen, 25 perccel és 5 másodperccel jobb idővel a szatmári versenyző előtt.


A 67. hely első hallásra soknak tűnik, ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az első, meglehetősen rövid szakaszt követően néhány perc akár 10-15 hely különbséget is jelent. Remélhetőleg a reggeli órákban már magától Manitól is kapunk információkat, és kiderül, hogy mennyire akadályozta a haladásban a néhány héttel ezelőtti esése miatt megoperált és most is fájó felkarja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: