2015-09-08 11:45:18• hírek • Szatmar.ro

Túl az Óperencián - A Duna World őszi struktúrája

A közmédia világcsatornájának az őszi műsorstruktúrában négy főműsorideje van. Hitvallását továbbra is vallja: a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyarságot hitelesen tájékoztassa, s anyanyelvén gondoskodjon igényes szórakozásáról.

A Duna World szeptembertől új műsorstruktúrával jelentkezik. A programszerkesztők ma is követik a 2012-ben indult csatorna ars poeticáját: a Duna sikeres tartamainak megosztását a Duna World nézőivel is. A 24 órában látható csatorna a világban szétszóródott magyarokban erősíti a nemzeti hovatartozás érzését, s lehetőséget ad arra is, hogy a hazától távol szakadt honfitársaink leszármazottjai is megismerkedhessenek őseik kultúrájával és nyelvével. Ennek érdekében a Duna World a nem európai kontinensen élő legnagyobb magyar közösségek, az amerikai és az ausztráliai földrész magyarjainak helyi időrendjéhez igazodva sugározza programját. Az új műsorrács megalkotói különösen szem előtt tartották a helyi főműsoridőket.

Az ausztráliai nézőket 19.00 órakor angol nyelvű-, 21.00 órakor magyar nyelvű híradó tájékoztatja az Anyaországban történtekről. Ezt követően egy magyar film, vagy tévéjáték következik.

Amerika keleti partján 19.00 órakor a nézők a magyar nyelvű híradóba kapcsolódhatnak be, ezt követi az angol nyelvű híranyag. Az itthoni hírek után a nézők olyan szórakoztató műsorokat tekinthetnek meg, mint a Fábry Sándor műsora, vagy a Gasztroangyal.

A nyugati parton 19.00 órakor a már említett szórakoztató műsorokkal kezdődik az este, majd a magyar és angol nyelvű híradó következik.

Külön említést érdemelnek a Magyar Média Mecenatúra dokumentumfilmjei, amelyeket két idősávban, magyar idő szerint reggel fél 8-kor és este fél 6-kor tűzik műsorra.

Minden nap közkinccsé tesszük a Hogy volt?! című kulturális műsort, a közmédia népszerű Maradj talpon! című vetélkedőjét és a Család-barát közéleti magazint Minden bizonnyal a külhoni magyarság körében is nagy érdeklődésre tart számot a Fölszállott a páva újabb sorozata, amelynek főszereplői ezúttal a gyerekek. A Duna World új műsorstruktúrája decemberig aktuális, a nézők a pontos műsorkezdésekről a helyi sajtóból, valamint a www.mediaklikk.hu honlapon tájékozódhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: