2012-08-26 11:33:49• hírek • MTI

"Tükörböjttel" javítják önbecsülésüket a nők

A tükrök és minden egyéb visszatükröződő felület bojkottjával akarják javítani az önmagukról alkotott képüket és önbecsülésüket egy új trend követői.

A mozgalom, amelyet egy csapat női blogger indított útjára az Egyesült Államokban, bojkottot hirdet minden visszatükröződő felületre. Az irányzat követőinek le kell mondaniuk a visszatükröződő számítógép-képernyők, a kirakatok és a mobiltelefon-kijelzők jelentette alkalmi tükrökről is.

"Egyszer csak észrevettem, hogy kifejlesztettem magamnak egy tükörarcot. Akárhányszor csak megláttam a tükörképemet, kicsit nagyobbra nyitottam a szememet, enyhén csücsörítettem az ajkamat és lejjebb hajtottam az államat, hogy minél inkább úgy nézzek ki, mint ahogy magamat látni szeretettem volna" - mondta a szabadúszó íróként dolgozó, 36 esztendő Autumn Whitefield-Madranotette, aki 2011 májusában kezdte első, egy hónapig tartó "tükörböjtjét", amelynek végén sokkal kiegyensúlyozottabbnak érezte magát.

A 29 esztendős Kjerstin Gruys az esküvőjét megelőző egy évben tartott teljes tükörzárlatot. "Ez idő alatt sikerült jobban elválasztanom az önbecsülésemet a külső megjelenésemtől" - írta blogjában a szociológiát végzett, San Franciscóban élő nő.

A társadalmi és életmódbeli problémákkal foglalkozó, oxfordi Social Issues Research Centre szociálantropológusaként dolgozó Kate Fox szerint azonban a "tükörböjt" nem más, mint a külső megjelenéssel való túlzott foglalkozás egyik formája. "Engem ez sokkal inkább emlékeztet az önimádatra, mint az, ha valaki normális ember módjára belenéz a tükörbe" - idézte a szakembert a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: