2006-09-04 20:57:53• hírek • Szatmár.ro

Tudott élni a szektavezér

 Elfogták Warren Jeffs vallási szektavezért, akinek negyven felesége és hatvan gyereke van.

Jeffs, aki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) körözési listáján a tíz legkeresettebb személy között szerepelt, éppen vörös Cadillacjében utazott, amikor véletlenül horogra akadt egy közúti ellenőrzés során. A magát Isten által védelmezett személynek, érinthetetlen prófétának tekintő férfi - akinek a felderítésére 100 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel az FBI - nem tanúsított ellenállást, amikor őrizetbe vették.

Az 50 éves Jeffs 2002 óta áll a mormon egyházból kiszakadt szekta élén. A magát Az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyházának nevező csoport a azután vált ki a mormon közösségből, hogy az betiltotta a poligámiát.

A mintegy 10 ezer követőt számláló szekta Amerika egy elszigetelt szegletében, a nyugat-amerikai Utah állambeli Hildale, valamint az arizonai Colorado City környékén éli háborítatlan életét, saját törvényei szerint. Jeffs ellen Utah és Arizona államban is körözést adtak ki, mert kiskorú lányokat "párosított össze" idősebb férfiakkal. Az önjelölt próféta nem egy esetben 13 éves kislányokat adott férjhez, és sok házasságot bontott fel, hogy saját tetszése szerint újakat kössön.

Egy szakértő szerint az Egyesült Államok területén a 100 ezret is elérheti azoknak a száma, akik titokban az egy férj, több feleség családmodellt gyakorolják.

ma.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: