2012-05-03 08:32:58• hírek • Blikk.hu

Tudós dobol a Zanzibárban

A színpadon őrült rocker, aki extázisban püföli a dobokat, utána hajnalig bulizik, issza a söröket, hétköznap azonban tudós és tanár. Dr. Kovács András Donátról, azaz Doniról, a Zanzibár dobosáról a diákjain kívül még a zenekar rajongói sem sejtik, hogy PhD-s tanárként az MTA Közgazdaság és Regionális Tudományi Kutatóközpont munkatársa, és óraadó a Kecskeméti Főiskola kertészeti karán.

Ebből biztosítja családjának a biztos megélhetést. A zenész szerint megfér egymás mellett a rock and roll és az iskolapad, bár nem egyszerű a kivívnia diákjai előtt a tiszteletet.

- Sajnos, nem sajnos, Magyarországon több lábon kell állnia az embernek ahhoz, hogy ne legyen téma az, holnap miből veszi meg a családnak az ebédet. Van, hogy soknak érzem a terhet, hiszen mindkét helyen maximálisan kell helytállnom, nem engedhetem meg magamnak a lazítást, de azért élvezem is, mert amikor besokallok az egyik szerepben, akkor ki tudom engedni a gőzt a másikban.

Szerintem ennek köszönhetem, hogy harmóniában élek önmagammal - árulta el Doni, aki szinte az autójában él, ugyanis folyamatosan úton van, így nem hiányozhat a csomagtartóból a cintányér sem. Nemcsak a diákok döbbennek meg, amikor meglátják a Zanzibár dobosát az órán, Doni kollégái és főnöke is meglepődött, amikor meghallották, hétvégente a visszafogott tanár sapkát húz, előveszi a rocker oldalát, és belecsap a lecsóba.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: