2005-10-10 10:19:26• hírek • Szatmár.ro

Tüdőrák elleni gyógyszer

A Roche gyógyszergyár készítménye forradalmasíthatja a rák elleni küzdelmet. 

 

 

Más a hatásmechanizmusa, mint a kemoterápiának, és a tüdőrák kezelésében nyújthat segítséget az az új gyógyszer, amely várhatóan jövőre kerül forgalombaMagyarországon.
A készímény  biztos, hogy előrelépés lesz a rák gyógyításában, hisz a túlélést  hosszabbítja meg - nyilatkozta Faragó Gábor a Roche magyarországi igazgatója.

A gyógyszer teljes ára  nagyjából 500 ezer forint lesz havonta.

Szaszkó Mónika termékmenedzser elmondta, hogy a gyógyszer merőben más, mint a jelenleg piacon lévő úgynevezett kemoterápiás szerek. A jelenleg piacon lévők klasszikus, szinte az összes sejtet, a daganatsejtek mellett a nagyon gyorsan osztódó sejteket pusztítják, ezzel egy általános támadást intéznek a szervezet ellen. Ezzel együtt persze pusztulnak a daganatsejtek is.

- A mi szerünk egy molekuláris támadáspontú készítmény, amely kifejezetten a daganatsejteket, most adott esetben a tüdőtumor sejteket pusztítja. Felismeri a daganatsejtek felszínén lévő kis receptorokat, gátolja a daganatsejtek osztódását, és így közvetlenül magát a daganatsejtet pusztítja. Nincsenek olyan mellékhatásai, mint a hagyományos kemoterápiás szereknek. Jellegzetes mellékhatások vannak, mint kiütések, illetve hasmenés. Ezek általában enyhe vagy mérsékelt tünetek és viszonylag könnyen kezelhetőek - mondta Szaszkó Mónika.

A gyógyszer azoknál a betegeknél javasolt, akiknek helyileg kiterjedt, vagy áttétet adó nem kissejtes tüdőrákjuk van, tehát ez egy előrehaladott betegség már, és abban az esetben adható, ha már egy, első vonalbeli kemoterápia kudarcot vallott. Az első vonalbeli kemoterápia az jelenti, hogy egy hagyományos, klasszikus kemoterápia után a betegség súlyosbodott, ebben az esetben adható a  készítmény.

A gyógyszer  2006 nyarától  már elérhető lesz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: