2011-04-04 16:37:30• hírek • Szatmár.ro

Tudományos ülésszak

Orvostudományi és gyógyszerészeti ülésszaknak ad otthont április 7-9. között Szatmárnémeti.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya április 7-9. között Szatmárnémetiben rendezi meg XXI. Tudományos Ülésszakát.  A rendezvény témaköre: „Az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok aktuális kérdései". A rendezvény védnökei: Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Nm. és Ft. Schönberger Jenő, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke.

Az eseményre közel 450 magyarországi, romániai és külföldi elismert szakembert várnak, akik három helyszínen - Szatmárnémeti Északi Színház, Szatmárnémeti Református Gimnázium, Astoria szálloda - mutatják majd be tudományos munkáikat. Az ülésszakon az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok területét felölelő szabadon választott előadások kerülnek bemutatásra.

A XXI. Tudományos Ülésszak hivatalos megnyitójára Szatmárnémeti Északi Színházban kerül sor április 7-én 19 órától, pénteken és szombaton pedig számtalan értékes előadás hangzik majd el a plenáris előadások és a szekcióelőadások során.
Ugyancsak az ülésszak keretében, csütörtökön délben kerül sor a Keresztény Orvosok Szövetségének évi közgyűlésére, amelynek védnökei Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese és Nt. Nagy Sándor a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese.

A tudományos ülésszak pontos programja megtalálható az EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályának honlapján, a http://www.emeogysz.ro/index.html internetes címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: