2010-10-08 13:41:25• hírek • Szatmar.ro

Tudományos konferencia

Az erdélyi-, illetve külföldi magyar szakemberek bemutatkozása és szakmai megbeszélés céljával tart konferenciát Szatmárnémetiben az Erélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság.

A szombat reggeli előadás, az Energetika-Elektrotechnika Konferencia - ENELKO, az EMT egyik legfiatalabb tudományos konferenciája, melyet a villamosmérnökök és energetikus szakemberek kezdeményezésére 2000-ben szerveztek meg először a Kolozsvári Műszaki Egyetemen.
Az elektrotechnika terén dolgozó szakemberek kapcsolatteremtése és kölcsönös tájékoztatása az energetika-elektrotechnika helyzetéről és a tendenciákról a fő célkitűzésük a szervezőknek.

Az EMT tudományos civilszervezet 1990-ben alakult és meghatározó szerepet tölt be az erdélyi és Kárpát-medencei műszaki és természettudományokkal foglalkozó értelmiség életében. Ennek köszönhetően több magyarországi szervezettel és hazai, illetve külföldi egyetemek oktatóival alakítottak ki szoros kapcsolatot, ugyanakkor új utakat nyitottak meg a romániai és a magyarországi energetikai, elektrotechnikai cégek együttműködésének terén.

Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 9 órakor kerül sor a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, míg a konferenciát 13 óra 45 perckor a Református Gimnáziumban nyitják meg.

A szervezők elmondása szerint, a konferencián elhangzó előadások anyagait kiadványban is megjelentetik.


Szatmárnémetiben is konferenciát tart az EMTSzatmárnémetiben is konferenciát tart az EMT


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: