2010-02-26 15:47:25• hírek • Póti Orsolya

Tudományos konferencia

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett közigazgatási kara Diákkonferenciát szervez, amelynek témájául a helyi közigazgatási tevékenységeket választották.

A diákkonferencia megnyitójára február 27-én, reggel 9 órakor kerül sor a Babes-Bolyai Tudományegyetem amfiteátrumában. A megnyitó és a konferencia meghívottai között szerepel Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula polgármester, valamint természetesen az egyetem tanárai és diákjai. A megnyitó után sor kerül hat román és magyar nyelvű dolgozat power point-os bemutatására, illetve azok megbeszélésére.

Suta Stefan, a Közigazgatási Kar vezetője elmondta, hogy a diákkonferencia célja az, hogy a diákok tapasztalják meg, miként kell egy szakdolgozatot bemutatni, előadni, illetve megvédeni. A konferencia alkalmat ad arra, hogy a diákok elbeszélgethessenek a vendégekkel, és érdeklődjenek a véleményükről a közigazgatási témákkal kapcsolatosan.

Ezzel a konferenciával a diákoknak alkalmuk adódik arra is, hogy megtapasztalják, milyen egy nagyobb konferenciára felkészülni. Ez azért is fontos, mert márciusban egy nagyszabású, Besztercén megrendezésre kerülő tudományos összejövetelen fognak részt venni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: