2008-10-15 12:55:42• hírek • Szatmár.ro

Tudományos konferencia

Tudományos konferenciát szerveznek hétvégén Nyíregyházán. A konferenciát a nyíregyházai Jósa András Múzeum szervezi közösen a Szatmár Megyei Múzeummal - tájékoztatott Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgató-helyettese.

A két múzeum közötti együttműködés hosszú időre nyúlik vissza, az évek során több konferencia megszervezésében illetve projekt készítésében vett részt közösen. A most megrendezésre kerülő konferencia két napon át tart, témája a középkori egyházi építészet Erdélyben.

A konferencián körülbelül húsz szakember, közöttük kutatók, történészek, régészek vesznek majd részt, akik erdélyi, illetve az ország egyéb pontján lévő kutatóintézetből érkeznek. A most hétvégén megrendezésre kerülő konferencia nem az első ebben a témában, ugyanis néhány évvel ezelőtt, 2000 szeptemberében és 1998 decemberében, már tartottak hasonló konferenciákat, szintén a középkori egyházi építészet Erdélyben témakörben.

„Figyelembe véve, hogy utoljára nyolc évvel ezelőtt rendeztek ugyanebben a témában tudományos értekezést, nagyon sok megbeszélni való lesz. Egy ilyen konferencia nagyon jó alkalom arra, hogy a szakemberek a kutatások eredményeinek tükrében kielemezzék a témát. Ez a két nap biztosan kevés lesz arra, hogy egy ilyen tág témakör minden vetületét megbeszéljük"- magyarázta Szőcs Péter igazgató-helyettes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: