2011-04-29 15:10:51• hírek • Szatmar.ro

Tudományos diákkonferencia

Pénteken immár harmadik alkalommal szervezték meg a Szatmárnémeti Tudományos Diákköri Konferenciát (SzTDK).

A Szatmárnémeti Tudományos Diákköri Konferencia (SzTDK) a magyar nyelven tanuló szatmári egyetemistáknak szervezett tudományos program, amelyet idén a Szatmári Magyar Diákszövetség rendezett meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szatmári kihelyezett tagozataival együttműködve.

A konferencia során, amelynek az egyetem Comenius terme adott otthont, a résztvevő diákok bemutathatták tudományos publikációikat, készülő pályamunkáikat, szakdolgozataikat. A dolgozatok érdembeli elbírálása és a tiszta verseny érdekében a zsűrit ezúttal is szakértői csoport alkotta.

A szervezők, az SZMDSZ és a BBTE képviselői elmondták, a konferencián való részvétel egy bizonyos szintű szakmai elismerést jelentett a diákok számára, emellett a legkiemelkedőbb dolgozatok különböző díjazásban részesültek. A konferencián részt vevő diákok csak nyerhettek a rendezvényen való részvétellel, hiszen itt élesben tapasztalhatták, mit jelent egy szakmai dolgozat elkészítése, bemutatása és megvédése. A zsűri és az általuk felvetett kérdések sok esetben rávezethették a hallgatókat dolgozataik gyenge pontjaira, amelyeket még tökéletesíteni, javítani kellene

A bírálóbizottság kérdései és megjegyzései sok esetben olyan dolgokat tártak fel, amelyeknek ismerete fontos tényező lehet az adott dolgozat témájának professzionálisabb kidolgozásában.


Pénteken immár harmadik alkalommal szervezték meg a Szatmárnémeti Tudományos Diákköri Konferenciát
Pénteken immár harmadik alkalommal szervezték meg a Szatmárnémeti Tudományos Diákköri Konferenciát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: