2020-07-20 12:43:06• hírek • Szatmár.ro, Libertatea.ro

Tudományos analfabéták és a koronavírus

A Libertatea bulvárlap meglehetősen komoly témában készített interjút Cristian Hatuval, az Oktatásügyi Elemző és Értékelő Központ vezetőjével.


A beszélgetésben arra keresték a választ, hogy milyen összefüggés lehet az új koronavírus létezésének a tagadása, az egészségügyi maszk viselésével kapcsolatos ellenkezés és az oktatás között.
 

A szakember szerint a hiányos, nem megfelelő oktatás során a tanárok nagyrészének nem sikerül felkeltenie a diákok érdeklődését a tudomány iránt, segíteni a tisztelet kialakulását a tudósok munkája kapcsán. Továbbá a tanároktól függ, hogy segít-e a diákokban kialakítani a kritikus gondolkodást, a kapott információk ellenőrzése iránti vágyat vagy éppen az álhírek felismerését.
 

Egy tanulmány szerint egyébként 2018-ban a romániai diákok 44 százaléka tudományos analfabéta volt, ezzel magyarázható, hogy egy felmérés szerint a romániai lakosok 42 százaléka azt hiszi, hogy a Nap kering a Föld körül és egyre többen hiszik, hogy a Föld lapos, de Hatu ebbe a kategóriába sorolja az oltáselleneseket is.
 

A tudományos analfabéták meggyőződése, hogy a véleményüknek ugyanolyan súlya van, mint egy elismert kutató véleményének.


A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: