2019-01-08 06:57:58• hírek • Szatmár.ro

Tudomány és szórakozás: idén is lesz Szatmárnémetiben Darwin-nap

2009 óta minden évben megrendezik Szatmárnémetiben a Darwin-napot.

Február 12. Charles Darwin születésnapja, éppen ezért választották ezt a dátumot a tudomány és a kritikus gondolkodás napjává. Szatmárnémeti programnaptárban már 10 éve szerepel van a Darwin-nap, az esemény atyjai minden évben neves előadókat hívnak meg, akik érdekfeszítő előadásokkal és prezentációkkal készülnek a nagyérdemű számára.
 

Tavaly a régészet és a fikció világába kalauzolták el a résztvevőket, majd a romániai nemzeti parkok természetes katasztrófái miatt indított nyomozások izgalmaiba kóstolhatott bele a közönség. Később a kémiai és a fizikai meglepő, látványos kísérletek ejtették ámulatba a tudományok iránt érdeklődőket. A nap záróakkordjaként pedig a természettudomány természetéről és Ammon isten elhullatott szarvairól hallgatott érdekfeszítő előadást a publikum.
 

A 2019. február 12-i születésnap előadói listáját még nem fedték fel a szervezők, de biztosak lehetünk abban, hogy a jubileumi alkalomra valami igazán különlegessel kecsegtetnek.
 

”A tudatlanság gyakrabban vezet önhittségre, mint a tudás: olyanok szokták határozottan kijelenteni, hogy a tudomány soha sem fogja ezt vagy azt megoldani, akik keveset tudnak, nem pedig olyanok, akik sokat.” - Charles Darwin

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: