2011-01-18 20:18:08• hírek • Szatmar.ro

Tüdőgyulladásba halt bele

Egyre nő a felső légúti megbetegedésben szenvedők száma – egy gyerek belehalt a tüdőgyulladás szövődményeibe.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság legfrissebb statisztikai adatainak összesítése során kiderült, hogy több száz személlyel többen betegedtek meg az elmúlt hét folyamán, mint ahány felső légúti megbetegedést regisztráltak január első felében.

A tüdőgyulladások száma rohamos ütemben nő hétről hétre, egyre több személyt kell kórházba utalni, és már halálos áldozata is van: egy szatmári iskolás.

A legveszélyeztetettebbek még mindig a fiatalok: a négy évesnél fiatalabbak körében 163 kicsi szenvedett felső légúti megbetegedésben és 70 tüdőgyulladásban, míg az 5-14 évesek között 226-ot kezeltek virózissal és 57-et tüdőgyulladással. A 15-29 évesek körében 41-en kaptak tüdőgyulladást és 226 virózisos megbetegedést jelentettek, a 31-64 éves csoportban 183 virózosos esetet és 122 tüdőgyulladást, valamint negyvenhat 65 év fölötti személy szenvedett virózisos megbetegedésben és harminc idős szatmári tüdőgyulladásban az elmúlt héten.

A virózisos megbetegedésben szenvedők közül szerencsére senkit nem kellett kórházban kezelni, a tüdőgyulladásos betegek közül viszont ötvenegy személyt – közülük 27 négy év alatti gyereket – utaltak be a megye kórházaiba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: